1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tjuvar stal diesel mitt på dagen

Tjuvarna hann stjäla mellan 500 och 800 liter diesel ur arbetsfordonen på Willy Perssons företag på skärtorsdagen. Stölden gjordes när företagaren och kommunpolitikern lämnade sitt företag under ett par timmar på eftermiddagen.
Ronneby • Publicerad 5 april 2013

Willy Persson började omedelbart ringa polisen via 11414, men hamnade i en telefonkö med 45 samtal före.

– Jag kände att jag ville ha ut polisen så fort som möjligt, det var slabbigt på marken runt fordonen och andra spår, säger han.

Han började ringa strax efter klockan 16 och fick vänta till 18. Ungefär vid 18.20-tiden kom han fram till polisen som kunde ta emot hans ärende.

– Därefter krävde jag att få prata med en polis i Blekinge och bad denne att få hit en polis.

Till Willy Perssons besvikelse så fick han inget gehör och ingen polis skickades ut. Senare på kvällen kom det snö och spåren snöade bort.

– Jag var oerhört frustrerad över att stölden skett mitt på dagen, men ändå kunde ingen polis möta upp direkt.

På långfredagens morgon kontaktades han av polisens utredare som lite senare var på plats på brottsplatsen. Sedan dieselstölden står verksam­heten på hans företag åter igen still. Willy Persson beräknar att han haft ett tiotal dieselstölder de senaste åren.

– Nu ska jag skriva en interpellation till kommunalrådet och föreslå att Ronneby får prova en modell med ett lokalt telefonnummer vid kontakt med polisen.

– Ronneby måste dess­utom ha synliga poliser dygnet runt, säger Willy Persson.

– Det har jag tagit upp i Brottsförebyggande rådet åtskilliga gånger.

Dieseln som stals var värd ungefär 9?000 till 10?000 kronor och utöver det blir det kännbara ekonomiska förluster eftersom företagets verksamhet står still.

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.