1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sorgemarsch i Ronneby mot rasism

Sorgemarschen gick från idé till handling på fyra dagar. Ett 100-tal Ronnebybor samlades på lördagen för att manifestera mot rasism och invandrarfientlighet.
Ronneby • Publicerad 25 september 2010

En del hade anmält sitt deltagande på Facebook, andra hade läst om marschen i tidningen, eller råkade bara gå förbi och anslöt till tåget på vägen.

Hundratalet Ronnebybor i olika åldrar gick från Knut Hahnsskolans parkering till Ronneby torg under en stor banderoll med orden Sorgemarsch mot invandrarfientlighet. En del av deltagarna hade hunnit göra egna plakat att ta med sig. Allt har gått snabbt, från att uppropet las ut på Facebook och till att marschen anordnades enligt modell från Malmö och Stockholm.

– Visst hade jag önskat att det hade kommit ännu fler, men jag är jättenöjd. Det känns bra, och vi får nog göra om det fler gånger, säger initiativtagaren Inga-Lill Thenor.

Johanna Rundgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.