unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nu införs den moderna telefonin

I början av april kommer drygt 600 telefonikunder i Ronneby att kopplas bort från kopparnätet. Men alla kommer att erbjudas ersättningar i form av moderna alternativ.
Femton orter i Ronneby kommun får nu modern telefoni. I april släcks kopparnätet ned.
Femton orter i Ronneby kommun får nu modern telefoni. I april släcks kopparnätet ned.
Foto: Thorsten Persson

Kunderna i Ronneby, som inom kort kommer att få en modernare telefoni, har redan informerats om att kopparnätet stängs. Och i april är det dags för genomförandet.

Arbetet är en del i Telias projekt, Framtidens nät. Det innebär att delar av landets kopparnät plockas ned och ersätts med telefoni på annat sätt, främst via fiber eller mobilt nät.

– Efter de förändringar som vi redan har gjort, är det många som har tyckt att det har blivit bättre och billigare, säger Inger Gunterberg, pressansvarig vid Telia.

I Ronneby är det nu 15 orter som berörs och i april kommer kopparnätet att stängas.

Som det ser ut i dag, är det inte planerat för fler områden i kommunen. Enligt Inger Gunterberg fungerar kopparnätet bra på många håll och där ska det också behållas, i alla fall tills vidare.

Hittills har cirka 30 000 kunder i landet berörts och ännu har Inger Gunterberg inte hört talas om att ersättningslösningarna inte har fungerat.

– Kopparnätet är gammalt och känsligt och det handlar nu om att vi tar kunderna till en modern nätteknik.