1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vårens hårtrender: Naturligt och ostajlat i vår

I vår finns det en rad trender att välja mellan. Det mesta ska dock vara naturligt och frisyrerna ska vara lätta att sköta.
Ronneby • Publicerad 4 mars 2019
Maria Svensson, Linnéa Smedjebäck och Camilla Sundelin som driver Studio4nio berättar om vårens hårtrender.
Maria Svensson, Linnéa Smedjebäck och Camilla Sundelin som driver Studio4nio berättar om vårens hårtrender.Foto: Mattias Mattisson

I första hand är det kundernas utseenden och personligheter som bestämmer. Men det är också många som tar med sig en bild till salongen för visar hur de vill ha det.

– Förut fick vi mer fria händer. Det har förändrats sedan sociala medier kom. Vi måste hänga med så vi är ute mycket på kurser, berättar Linnéa Smedjebäck, frisör och delägare i Studio4nio.

Överlag ska frisyrerna vara naturliga nu.
Överlag ska frisyrerna vara naturliga nu.Foto: Mattias Mattisson

Överlag ska frisyrerna dock vara naturliga nu. Korta frisyrer ska till exempel ha naturlig form och inte vara tillrättalagda. 90-talet är tillbaka och det ska se bra ut utan stajlning.

– Mittbenan är också tillbaka, framför allt hos killar, berättar Linnéa.

Vill du ha lugg är det inne med både extremt långa och korta. Gardinluggen som har varit populär är dock ute nu.

När det gäller uppsättningar är det låga tofsar och knutar moderiktiga.

Nu kan du färga håret genom att sätta i hårförlängning.
Nu kan du färga håret genom att sätta i hårförlängning.Foto: Mattias Mattisson

Vill du färga håret ska det vara i en naturlig ton. Nu är det inte lika trendigt med balayage och ombre längre. I stället ska det färgas i block, vilket frisörerna inte tycker är lika roligt eftersom det då syns mer att det är färgat och var gränserna går. En del onaturliga färger är dock fortfarande populära och det har kommit lite koppriga toner.

– De brukar inte vilja ha kopprigt på våren men det har vi sett mer av. Vi har färgat flera i en ljus rosa champagne-färg. De ville inte vara blonda än, säger Linnéa.

För den som vill byta färg med mindre påverkan på sitt eget hår finns det nya lösningar som har blivit efterfrågade. Studio4nio jobbar mycket med Hairtalk som är en typ av hårförlängning. Med den kan håret förlängas, bli tjockare eller färgas. Det sistnämnda görs genom att testar med en annan färg än din egen sätts i och på så sätt skapas en ny ton. Är du till exempel mörk kan du sätta i ljusa testar.

– Om du ska ljusa upp håret krävs det många färgningar och det blir lätt en rödorange färg först, berättar Linnéa.

Har du alltid drömt om att skaffa lugg men inte vågat eller har en virvel som gör det omöjligt går det nu att lösa. Det finns nämligen överdelar som du fäster som en lugg.

Förlängningen håller i regel i sex till åtta veckor, sedan har ditt eget hår vuxit och därför måste fästena sättas om. Samma hår kan dock återanvändas några gånger. Slingorna fästs med dubbelhäftande tejp.

Så här ser fästena ut.
Så här ser fästena ut.Foto: Mattias Mattisson

I vår är det även inne med huvudbonader och accessoarer som hårband, diadem, hårspännen, sjalar och turbaner.

– Allt kanske inte passar alla men det kan se väldigt fräsigt ut. Det blir effektfullt. Diademen som ser ut som sjalar kan du ha både i uppsatt och nersläppt men de kanske passar mindre bra i väldigt korta hår, säger Linnéa.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.