1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Löfven har målet klart

Partiledaren Stefan Löfven (S) inledde med en rolig historia innan han gled över till huvudämnet, skolan och jobb till ungdomar.
Tidigare i eftermiddag gästade han socialdemokraternas distriktskongress i Ronneby.
Ronneby • Publicerad 27 april 2013
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: 
Foto: Thomas Persson

– En ekonomi i balans är bra, men får inte vara målet i sig. Det räcker inte. Vi måste använda ekonomin till något. Den måste användas för att ge unga jobb. Det är vårt viktigaste mål. Vi måste vinna tillbaka de som börjat kallas den förlorade generationen, alla ungdomar som ställs utan möjligheter till jobb, sa Stefan Löfven i Ronneby.

Han talade varmt om en förlängd skolplikt för att ge ungdomar en riktig gymnasieutbildning, och rasade mot det han menade var ett tapp av tusentals högskoleplatser i landet.

– Det är inte ödet, omvärlden, eller marknaden som styr. Med rätt politik kan vi göra det själva, menade han.

Tidigare på dagen hade Helene Björklund valts som ny ordförande för Blekinges socialdemokrater bland de 212 närvarande ombuden i RONS kongresshall i Ronneby.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.