Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äggtransport välte vid E 22 – tre olyckor under en timme

Torsdagsmorgonen blev hektisk för räddningstjänsten i västra Blekinge. Under loppet av timme inträffade tre trafikolyckor i Ronneby kommun, bland annat välte ett lastbilsflak med ägg.
Lastbil tappade släpet med ägg i diket vid Johannishus.
Lastbil tappade släpet med ägg i diket vid Johannishus.

Klockan 7.34 på torsdagsmorgonen inkom ett larm till SOS. Det rörde sig om en singelolycka med lastbil på avfarten från E22 mot Johannishus. Det var ett släp lastat med ägg som hade vält, själva lastbilen stod kvar på vägen. Ingen person kom till skada och det verkade inte heller vara något läckage från släpet.

– Jag vet inte hur många ägg som finns i lasten, men släpet ligger i diket och vi har beställt en tungbärgare för att få upp det på vägen igen, sa Stefan Ericsson, insatsledare på räddningstjänsten under torsdagsförmiddagen.

Enligt Trafikverket var väg 669 från Leråkra till Hjortsberga/Djurtorp avstängd fram till sen eftermiddag. Nu ska trafiken vara påsläppt igen.

Drygt tio minuter tidigare, klockan 7.22 inkom ytterligare ett larm om en trafikolycka på E22 i höjd med Ronneby. Enligt räddningstjänsten var det en personbil som hade kört in i räcket. Det ska dock inte ha varit någon allvarlig incident.

Och under samma timme inkom ytterligare ett larm om en trafikolycka i samma område, den tredje. Denna gång öster om Listerbyrondellen på E22.

– Det är en personbil som kört in i mitträcket och rivit upp ett antal stolpar. Men inga personskador som tur är, säger Stefan Eriksson.

Bilen läckte olja och det fanns en del skräp på vägen. Det var stopp i trafiken medan bärningsarbetet pågick.