1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kvinnor nätverkar för att utveckla sina affärsidéer

För ett år sedan träffades 20 kvinnor som alla ville utveckla en affärsidé.
I går var det dags att utvärdera projektet Wellnetwork.
– Det krävs mod att driva företag och vara sin egen ledare, säger projektledaren Micke Gunnarsson från företaget Barnatro.
Ronneby • Publicerad 13 februari 2013

Projektet Wellnetwork koncentrerar sig på kvinnliga företagare som arbetar med hälsa och personlig utveckling. Deltagarna är allt ifrån gymägare till massageterapeuter och kostrådgivare.

I april förra året startade projektet som ett samarbete mellan konsultföretaget Barnatro och Ronneby kommun. De efterlyste kvinnliga företagare och snart var de 20 platserna fyllda.

Nu har det snart gått ett år och i går träffades deltagarna på Kunskapskällan i Ronneby för att utvärdera satsningen.

Massageterapeuten Linda Nilsson såg en tidningsannons för projektet och bestämde sig för att söka.

– Jag behövde få lite hjälp att bygga upp ett nätverk, säger hon.

Just att bygga upp ett nätverk av kunder och kollegor har varit fokus för projektet.

Första träffen gick ut på att diskutera och ta fram ­affärsidéer deltagarna emellan. Sedan dess har gruppen träffats minst en gång i månaden med studiegrupper och föreläsningar.

Med tiden har företagarna lärt känna varandra och vissa arbetar numera tillsammans.

Målet var att förbättra företagsamheten. Micke Gunnarsson förklarar att det inte bara behöver innebära större omsättning:

– Det kan också vara förbättrad kompetens. Vi har fokuserat på att inse nyttan av att nätverka och använda sociala medier.

– Man kan inte prata företagsutveckling utan att prata om personlig utveckling. Vi har försökt hitta sätt att få människor att växa och då växer även företag, fortsätter han.

Om två veckor är projekttiden slut. Men deras resa som företagare har bara börjat. I dag har alla ett eget företag eller är i färd med att registrera ett.

Daniel Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.