1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krossade kvinnas mobil med kofot

När kvinnan vägrade köra mannen till tågstationen slog han sönder hennes mobil och krossade en glasruta till kvinnans bostad.
Ronneby • Publicerad 26 mars 2013

Det var i augusti förra året som 48-åringen befann sig i kvinnans bostad.

Kvinnan och mannen var bekanta sedan tidigare och hon ska enligt uppgift ha bett mannen om hjälp med ombyggnad av fastigheten.

Under tiden som mannen hjälpte till i kvinnans bostad befann hon sig på sin arbetsplats.

Under besöket hos kvinnan har mannen hittat ett visitkort vid hennes telefon. Något som ska ha utlöst ett bråk över telefon mellan dem.

Mannen ska ha bett kvinnan om skjuts till tågstationen då han inte ville stanna kvar i hennes hem.

Efter att ha blivit nekad transporten tog han kvinnans åkgräsklippare för att på egen hand ta sig till stationen.

Han hann inte långt innan kvinnan kom hem med sin bil.

Utanför kvinnans bostad ska ännu ett bråk ha utlösts. Kvinnan har berättat att mannen hotat henne med kofot, slagit sönder hennes mobil och tryckt ner henne mot ett bord.

Mannen nekar till anklagelser om hotfullt beteende men erkänner att han med sin kofot slagit sönder kvinnans mobil och därefter krossat rutan till hennes entrédörr.

Enligt 48-åringen hade kvinnan låst honom ute och han ville hämta sina saker i bostaden.

Mannen döms för skadegörelse till 40 dagsböter á 50 kronor, sammanlagt 2 000 kronor, 1 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.