GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ronneby

Jas-krasch pressar Saabaktien

Publicerad 21 augusti 2018

Börs

Saabaktien sjunker på börsen efter Jas Gripenkraschen utanför Ronneby på förmiddagen. I övrigt stiger Stockholmsbörsen svagt, i likhet med flertalet av de ledande Europabörserna.

Strax efter klockan 14 ligger det breda OMXS-indexet på plus 0,3 procent.

Saabaktien föll som mest med närmare tre procent sedan det blivit känt att ett Jas Gripenplan kraschat norr om Ronneby. Orsaken ska vara en kollision med en fågel, enligt Försvarsmakten. Men aktien återhämtade sig sedan och handlas vid 14-tiden runt en procent ner.

Bland storbolagen är annars rörelserna generellt små. Bäst går Getinge, Volvo, Ericsson och SKF, plus 1,5–2 procent. I andra änden backar Autoliv mest, ned en procent.

Kronan stärktes under natten mot den amerikanska dollarn som försvagades generellt sedan USA:s president Donald Trump kritiserat den amerikanska centralbanken för att föra en för hård räntepolitik. Dollarn kostar på eftermiddagen 9:13 medan euron kostar 10:51.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.