1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Idrottsplats på skolgård försenas av grannkritik

Näridrottsplanen på Fredriksbergsskolan försenas. Anledningen är att grannarna på Gustav Arnolds gata inte vill ha buller och andra olägenheter.
Ronneby • Publicerad 14 september 2010

På den asfalterade skolgården planeras för en konstgräsplan som kallas spontanidrottsplats. Den första finns på Hjorthöjden. Men bygget på Fredriksberg har inte kommit igång ännu.

Fastighetsbolaget Emaljen har 26 lägenheter längs gatan mittemot Fredriksbergsskolan.

Christer Malmros på Emaljen är missnöjd med hur kommunen skött informationen. Störningar från idrottsplanen riskerar bland annat att försämra sömnen för hyresgästerna, anser fastighetsbolaget.

Fritids- och turistchefen Per Engkvist säger, att efter att Emaljen lämnat sina invändningar, återkom kommunen med förslaget att bygga ett bullerplank runt planen.

– Det räcker inte med ett två meter högt bullerplank. Det är väl bara de som går förbi som slipper bullret, säger Christer Malmros.

Kostnaden för gräsplan beräknas till cirka en miljon kronor.

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.