1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är årets bästa företagare

Under fredagsförmiddagen var det prisregn över framgångsrika personer i Ronnebys näringsliv. Prisutdelningen ägde rum i Ronneby Business Centers lokaler på Soft Center.

Någon hade fått veta, någon annan blev fullständigt överraskad men gemensamt för pristagarna var att de såg uppriktigt glada ut för uppmärksamheten.

Lennarth Förberg (M), fick hastigt rycka in och ersätta kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson som prisutdelare i ett par av kategorierna.

Först ut att få blommor och diplom blev Kerstin Magnér som utsåga till årets NU:are. Ett pris som går till en person som på ideell basis betytt mycket för företagandet i Ronneby. Kerstin Magnér får priset för sitt engagemang i Blekingepärlor som jobbar med att utveckla och knyta samman hantverksföretagande på framför allt landsbygden.

Bakom det priset står Näringslivsrådet.

Kerstin Magnér, Blekingepärlor, tar emot priset som Årets NU:are för sitt engagemang i Blekingepärlor.
Foto: Staffan Lindbom

Annika Grünfeld, verksamhetsutvecklare på Nyföretagarcentrum, tog sedan vid och kallade upp Helena och Joacim Johansson från Backaryd. Paret driver Lantbutiken, ett företag som säljer djurfoder, tillbehör och annat med bäring både på boskap och husdjur.

– De har gjort en häftig resa och dessutom ute på landsbygden, säger Annika Grünfeld.

Helena och Joacim Johansson, Lantbutiken i Backaryd, tar emot blommor och diplom av prisutdelaren Annika Grünfeld från Nyföretagarcentrum.
Foto: Lotta Andersson

Läs mer: Här är alla som fick priser förra året.

Årets UF-företagare blev Elsa Carlberg, som förverkligade en företagsidé med egendesignade armband där hon lät vinstpengarna gå till välgörande ändamål. Hon fick priset av Jennifer Stenfelt, regionchef på Ung Företagsamhet i Blekinge.

Elsa Carlberg utsågs till Årets UF-företagare.
Foto: Lotta Andersson

Priset i den sista kategorin, Årets Made in Ronneby, gick till Kockums maskin som nyligen nominerades till ett nyinstiftat pris på Guldekengalan senare i höst.

Det är tredje året som Ronneby arrangerar den här prisutdelningsceremonin och för den som vill veta mer om näringslivet i Ronneby, arrangeras söndagen den 23 september en stor näringslivsmässa.

Läs mer

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Sport

Fler startgrupper i populära swimruntävlingen

”Kan ha plattan i mattan”

Ledare

Civilsamhället är en pelare

Frivilligorganisationerna ska inte tas för givna.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Olofström

De bidrar till blomstrande ängsflora

”Slår vi inte varje år så kommer det kvävas och växa igen”

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong