1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gripna tjuvar en del av internationell stöldliga

De fyra män som greps efter båtmotorstölder i Ronneby i helgen är en del av en internationell stöldliga, enligt polisen.
RONNEBY • Publicerad 9 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Flera båtar drabbades i helgen av inbrott i Trolleboda, vilket BLT tidigare skrivit om.

Tjuvarna ska ha rensat båtarna på motorer, inredning och lösa inventarier. De samlade sedan stöldgodset från på bryggan för att senare kunna hämta det, skriver polisen på sin hemsida.

Där tas fallet nu upp som ett exempel på lyckat polisarbete mot internationella stöldligor. Tjuvarna visade sig nämligen vara en del av en sådan.

Det var tack vare att en av båtarna var försedd med larm som polis snabbt kunde ta sig till platsen. Patrullen mötte då en skåpbil som man beslutade sig för att följa efter. När skåpbilen stannades hittades utrustning som är typisk för seriebrottsstölder, enligt polisen. Personerna i bilen försökte fly men kunde fångas efter en kortare jakt.

Under måndagen satt fyra misstänkta tjuvar anhållna.

– Det är tack vare snabbt agerande och korrekta bedömningar av poliserna på plats som lett fram till gripandena av tjuvar tillhörande internationella stöldligor. Det känns extra tillfredsställande då just dessa individers brottsserier nu avbrutits och därmed förhindrat framtida inbrott, säger Göran Landvall, nationellt sakkunnig avseende bostadsinbrott på polisens Nationella operativa avdelning.

I artikeln på polisens hemsida tar man även upp att en inbrottstjuv greps i Åhus samma helg. En väktare upptäckte honom och larmade polisen. Tjuven försökte fly genom att kasta sig genom två olika glasrutor, men kunde sedan gripas. Även den tjuven knyts till en internationell stöldliga.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.