1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förrymda sköldpaddan Uno är hemma igen

Sköldpaddan Uno hittades kravlandes på väg genom i Kallinge. Efter en övernattning på polishuset i egen låda, och en lyckad efterlysning är rymlingen nu hemma igen.
Ronneby • Publicerad 21 maj 2014
Sköldpaddan Uno är tillbaka hemma i Kallinge igen efter sin rymning och övernattningen på polishuset.
Sköldpaddan Uno är tillbaka hemma i Kallinge igen efter sin rymning och övernattningen på polishuset.Foto: Johanna Rundgren

Han har blivit Kallinges just nu mest kända sköldpadda. På tisdagen lämnades den lilla kartsköldpaddan in som upphittad på polisstationen i Ronneby. Där visade han inga tecken på skygghet, utan simmade snart omkring i ett tillfälligt akvarium som ordnats fram på polishuset. Han fick även sand, en sten att ligga på och sallad att äta.

Närpolisen la ut en efterlysning på sin Facebooksida efter en ägare. Redan en timme efter att det lagts ut kom det första förslaget att det kanske kunde vara sköldpaddan Uno. Och det var det.

På onsdagsmorgonen kunde Uno hämtas av sin ägare Björn Bjälborn. Fast det kommer dröja lite innan han släpps tillbaka i sin trädgårdsdamm igen. Först ska den få ny inhägnad så att Uno stannar där han ska vara.

Johanna Rundgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.