1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förälder skadade sig på farlig lekplats

Lekplatsen på Almvägen i Kallinge är en livsfara.
Under helgen trillade en förälder ner genom ruttna plankor och skadade sig.
– Hade ett barn stått under hade det knäckt nacken om det fått både plankan och mig på sig, säger föräldern till BLT.
Ronneby • Publicerad 15 april 2013
Dåligt underhåll. Klätterställningen är dåligt underhållen med ruttna plankor, spik som sticker ut och kedjor till gungor som rostar och vittrar sönder. Det är en livsfara, menar pappan som skadade sig.
Dåligt underhåll. Klätterställningen är dåligt underhållen med ruttna plankor, spik som sticker ut och kedjor till gungor som rostar och vittrar sönder. Det är en livsfara, menar pappan som skadade sig.Foto: Privat

Föräldern är en flitig besökare på lekplatser runt om i Ronneby. Att den i Brunnsparken sköts bäst och att de flesta andra håller dålig kvalitet är tydligt, men riktigt så illa som det är på Almvägen har familjen inte stött på tidigare.

Pappan följde med fyraåringen upp på klätterställningen med rutschkana sedan brakade allt.

– Jag såg att det var ruttna plankor och att spik stod ut och förklarade för sonen att han skulle vara försiktig, säger föräldern och fortsätter:

– Kort efter ramlar jag framstupa rakt igenom från tredje etappen i klätterställningen, ner i marken och slår mig i ett hårt räcke. De ruttna plankorna gav vika. Jag tappar luft och sonen ropar "Pappa, slutade ditt hjärta slå?" Han blir chockad och rädd.

Dagen efter händelsen är pappan helt mörbultat. Ont i hela kroppen med svårigheter att resa sig och vända sig. Han jämställer smärtan med träningsvärk gånger tio och han har övervägt att åka till läkare. Men den egna smärtan är inte värst. Det är oron för att barn leker där och skadar sig allvarligt.

– Hade min son eller något annat barn stått under och fått både mig och blankan över sig kunde de ha knäckt nacken. Lekplatsen är livsfarlig.

Föräldern tog flera bilder från lekplatsen. Han tycker själv att den är livsfarlig och hoppas att andra ska varnas för att leka där.

– Finns det lekplatser måste de underhållas. Det ska inte behöva hända något allvarlig olycka för att kommunen agerar. Jag är glad att det inte gick värre än det gjorde, säger pappan. Kommunen borde värna om barnen och deras lek.

Viktoria Nimlin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.