GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Central mark ska undersökas

Nu ska en markundersökning göras vid den före detta läkarstationen i centrala Ronneby. Planen är att de första borrningarna startar på torsdag.
Ronneby • Publicerad 22 januari 2018
Den gamla läkarstationen vid Rosengatan har köpts av Ronneby Veterinärklinik. Men innan de kan flytta dit måste en markundersökning göras.
Den gamla läkarstationen vid Rosengatan har köpts av Ronneby Veterinärklinik. Men innan de kan flytta dit måste en markundersökning göras.Foto: Christian Hylse

Det är Ronneby Veterinärklinik som har köpt fastigheten Axel 6. Men innan kliniken kan flytta dit sin verksamhet, måste en markundersökning göras på tomten.

Enligt planarkitekt Peter Robertsson, ska en markundersökning så gott som alltid göras innan en ny detaljplan kan genomföras.

– Det beror lite på vad man känner till om marken, men i stort sett görs en markundersökning alltid.

Fastigheten ligger inbäddad mellan Rosengatan, Kungsgatan och Ronneby ån. Eftersom det på 1700-talet fanns ett garveri på tomten, kan det ha gett upphov till förorening i marken. När den nya detaljplanen kan vara färdig, är svårt att säga i det här skedet.

– Den processen är olika lång, beroende på vad man hittar i marken, säger Peter Robertsson.

Caroline LindheimerSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.