1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Brand på Hjorthöjden

En kraftig brand utbröt i dag på morgonen i en lägenhet på Hjorthöjden i Ronneby.
I lägenheten anträffades en man i 75-årsåldern avliden. Dödsorsaken är just nu oklar.
Totalt har åtta lägenheter berörts av branden.
Ronneby • Publicerad 15 maj 2014
Foto: Adam Svensson

Klockan 08.46 kom larmet in till larmcentralen om att en lägenhet på Hjorthöjden var övertänd. Väl på plats fick räddningstjänsten relativt snabbt kontroll på situationen och kunde gå in i huset.

Branden var allvarlig och förutom lägenheten i bottenplan påverkades sju angränsande lägenheter.

Räddningstjänsten uppger dock att våningarna ovanför lägenheten där branden bröt ut för tillfället råkade vara tomma och att det därför där inte var någon fara för de boende.

Fyra brandbilar, två ambulanser och flera polisbilar kom snabbt till platsen efter larmet och var kvar där fortfarande vid elvatiden på förmiddagen.

Under släckningsarbetet lät räddningstjänsten vissa boende stanna kvar i sina lägenheter, även om de var i samma trappuppgång som den berörda lägenheten. Anledningen var att trappen var så rökfylld att de riskerade att skadas, berättar Magnus Jardbrink, räddningschef i beredskap.

– Det var rökfyllt i trappen, säger han.

Han säger samtidigt att de gjorde bedömningen att det inte fanns någon risk för att branden skulle sprida sig till angränsande lägenheter.

Brandorsaken är ännu inte fastställd och räddningstjänsten kommer under dagen att göra en utredning för att kunna slå fast hur elden startade.

Adam Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.