Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Berg stoppar trafik på infartsled

Arbetet vid Ronnebys nya stora verksamhetsområde Gärdet har stött på patrull.
Igen.
Nu stoppar urberget trafiken på den östra infartsleden i ytterligare två veckor.
Ronneby • Publicerad 15 september 2020
4 000 bilar varav mellan 400 och 500 lastbilar, passerar Hultarondellen varje dygn. Nu blir vägen in mot centrum fortsatt stängd fram till den 11 oktober.
4 000 bilar varav mellan 400 och 500 lastbilar, passerar Hultarondellen varje dygn. Nu blir vägen in mot centrum fortsatt stängd fram till den 11 oktober.Foto: Christian Hylse

Det är Karlskronavägen efter Hultarondellen som förblir stängd fram till den 11 oktober. Planen var att stänga vägen för markarbeten fram till och med vecka 39, men nu har entreprenörerna stött på rejäla stenmassor i samband med pågående ledningsarbeten.

Det meddelar Ronneby kommuns gatukontor i ett pressmeddelande.

Annons

Trafiken från Hultarondellen västerut ut mot centrum har sedan förra veckan hänvisats genom Hyndekullaleden och Hultaleden. Följden har blivit viss köbildning på Kallingevägen vid Rydenskan under rusningstrafiken på morgonen och under sen eftermiddag.

Ledningarna som grävs ner från Hulta gård till Gärdet ska försörja de framtida företagarna med el, vatten och avlopp. I nuläget väntar minst fem aktörer på att bygga i området, men byggstarten har försenats då marken behöver förstärkas eftersom det var lerigare än väntat på den 70 000 kvadratmeter stora åkern.

Tanken är att området vid Gärestad kring Karlskronavägen ska bli ett center för logistik, service och lättare tillverkningsföretag. Två av företagen som väntar på att flytta dit är i drivmedelsbranschen.

Christian HylseSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons