Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Båtmotorer för 180 000 kronor stals

Svalemåla Stugby blev av med båtmotorer för 180 000 kronor förra veckan.
– Det var nog inga amatörer som gjorde det här, säger Johan Kalmteg som driver stugbyn.
Svalemåla • Publicerad 3 september 2018
Den här synen mötte Johan Kalmteg på fredagsmorgonen.
Den här synen mötte Johan Kalmteg på fredagsmorgonen.Foto: Privat

Under natten mellan torsdag och fredag slog tjuvarna till mot Svalemåla Stugby. Samtidigt som det stora skyfallet drabbade Blekinge försvann samtliga båtmotorer från de nio båtarna som låg förtöjda vid stugbyns brygga.

– När jag kom ner till bryggan vid halv åttatiden på morgonen låg alla båtar och drev vid stranden. Tjuvarna hade inte ens hakat upp karbinhakarna utan skurit loss förtöjningarna för att det skulle gå snabbare, säger Kalmteg.

Annons

Samtliga motorer var av nyare modell. De var låsta med godkända lås och stöldmärkta - men det verkade inte bekymra tjuvarna som också hade klippt av elledningen till de strålkastare som fanns vid bryggan.

– De verkade ha rekat platsen sedan innan. Jag vet att de kommit landvägen eftersom en grind till kohagen stod öppen och där var också ett spännband avskuret. Men antagligen har de också kommit med båt och förberett grovjobbet innan de körde dit bilen.

Svalemåla Stugby har varit utsatt för stölder av båtmotorer tidigare, senast 2014.

– Det är liknande tillvägagångssätt som då.

En polisanmälan upprättades under helgen.

– Jag har ärligt talat ingen större förhoppning om att det här ska lösas. Det är väl i två procent av fallen som båtmotorerna kommer tillrätta, säger Kalmteg.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons