1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Årets Hobybo utses på trädgårdsdag

Trädgårdsdagen i Bräkne–Hoby är flyttad till våren. På lördag öppnar Hoby Ekbacke för Möte med våren och för årets Årets Hobybo.
– Vi tror att trädgårdsintresset är som störst just nu, säger Staffan Håkansson.
Ronneby • Publicerad 22 maj 2014
Trädgårdsdag. Gänget som anordnar trädgårdsdagen Möte med våren den 24 maj. Främre raden fr v Ulla Persson, Eva?Lena Knutson, Margareta Magnusson. Bakre fr v Ove Nielsen, Christer Svantesson, Staffan Håkansson, Göran Fries och Kjell Pettersson.
Trädgårdsdag. Gänget som anordnar trädgårdsdagen Möte med våren den 24 maj. Främre raden fr v Ulla Persson, Eva?Lena Knutson, Margareta Magnusson. Bakre fr v Ove Nielsen, Christer Svantesson, Staffan Håkansson, Göran Fries och Kjell Pettersson.Foto: Ann-Marie Andersson

Utöver nyheten att Bräkne–Hoby trädgårdsförening byter årstid från höst till vår för trädgårdsdagen, så har ett samarbete inletts med Lions i Bräkne–Hoby.

– Vi har lierat oss med trädgårdsdagen och kommer att flytta aktiviteter från Hobydagen hit, säger Christer Svantesson, Lions, som nu hoppas att fler besökare ska hitta hit.

Det innebär att Årets Hobybo ska presenteras på scenen under eftermiddagen. Bakluckeloppisen kommer att anordnas på parkeringen utanför och så blir det godisregn för barnen.

– Traditionsenligt bjuder vi alla pensionärer på gratis fika. De som bor på Lindebo får sitt kaffe serverat där, säger Christer Svantesson.

Temat för trädgårds­dagen är kompostering. Miljö– och hälsoskyddsinspektör Magnus Olofsson kommer för att berätta om kompostering. Ett 40–tal utställare inom odling, trädgård, mat och hantverk finns på plats i Ekbacken.

– Vi hoppas att det ska inspirera till trädgårds­intresserade, säger Staffan Håkansson, Trädgårds­föreningen.

Den tredje medarrangören är Sällskapet trädgårdsamatörerna i Blekinge.

– Det är tredje gången vi finns här i Bräkne–Hoby, tidigare två år har vi arrangerat trädgårdsaktiviteter själva, säger Göran Fries, STA.

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.