1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ångestpodden gästade Knut Hahn

På många håll i landet uppmärksammades Världsdagen för psykisk hälsa under onsdagen.
På Knut Hahnskolan hade man besök av kvinnorna bakom Ångestpodden.
Ronneby • Publicerad 10 oktober 2018
Ångestpodden föreläste på Knut Hahnskolan.
Ångestpodden föreläste på Knut Hahnskolan.Foto: Johannes Thernström

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Karlshamn utgör Ångestpodden, en podcast som har flera hundratusen lyssnare i månaden. Under onsdagen gästade de Knut Hahnskolan där de föreläste för eleverna om psykisk ohälsa.

– De pratade om hur psykisk ohälsa kan visa sig på olika sätt och att alla kan drabbas. Det handlade mycket om hur tabubelagt det fortfarande är och vilka fördomar man stöter på, berättar Johannes Thernström, ordförande i elevrådet.

Det var elevrådet som arrangerade onsdagens föreläsning som också tog upp det faktum att det på sociala medier ofta kan målas upp en förskönad bild av livet som inte alltid stämmer.

– Deras mål med sitt engagemang är att det ska vara lika naturligt att säga att man behöver gå hem från skolan eller jobbet på grund av att man mår dåligt psykiskt som att man har feber, säger Thernström.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.