1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

60-tal visstidsanställda får gå från Tarkett i höst

Golvföretaget Tarkett i Ronneby har sålt bättre än planerat i sommar. Men inför vintern dras bemanningen ner i tillverkningen. Ett 60-tal visstidsanställningar upphör runt månadsskiftet.
Ronneby • Publicerad 25 september 2010

Byggandet har kommit igång igen efter finanskrisen. Men den ökade försäljningen tillskrivs också den nya miljövänlig golvmatta som Tarkett i Ronneby lanserade tidigare i år. Den har sålt bättre än vad företaget räknat med.

– Vi har haft en fantastiskt bra säsong, säger Lars Petersson, chef på Tarkett i Ronneby.

Under 2011 väntar nya produkter från Tarkett i Ronneby.

– Vi har några nya spännande projekt på gång. Vi är världsledande, och då förväntar sig marknaden förnyelse, säger Lars Petersson.

Men den närmaste tremånadersperioden beräknas bli lugnare.

– Vi tar en period i taget. Försäljningen brukar vara bättre på sommaren än på vintern. Vintertid är det inte samma takt i byggandet, säger Lars Petersson.

Tarkett i Ronneby har cirka 560 tillsvidareanställda. Utöver det finns ett 60-tal visstidsanställda vars kontrakt går ut i slutet av september eller under oktober. Det är de tjänsterna som inte förnyas under hösten.

– Några kommer att stanna kvar och täcka för vikariat. Men de allra flesta kan vi tyvärr inte erbjuda någon fortsättning när den tidsbegränsade anställningen går ut nu, säger Lars Petersson.

Johanna Rundgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.