1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Volvos platschef upplyste seniorerna

Volvos platschef Derek Jessiman besökte i går dagkursarna i Jämshög. I klassrum tio på folkhögskolan pratade han om Volvos framtid i Olofström.
De nyfikna seniorerna fick bland annat veta att rollen som platschef i princip bara handlade om två saker.
Att säga ja eller nej.
Olofström • Publicerad 12 november 2003

Derek Jessiman. 47 år. Inte lång. Övervikt. Trivs med livet.

Det var så han presenterade sig, platschefen för Blekinges största företag, när han kom till Jämshögs folkhögskola för att berätta om livet på Volvo inför ett 30-tal vetgiriga pensionärer.

- Det är glädjande att vara här i Jämshög. Det är inte varje dag jag lämnar fabriken i Olofström, sa Derek Jessiman.

Dagskursarna fick bland annat veta att Olofström har den näst största containerhamnen i Sverige, bara Göteborg har större. Och att Volvos fabriker är bättre än Fords.

- Vi har bättre kultur och gör bättre produkter. Mitt motto är att vi i Olofström ska vara bäst i världen på att göra karosskomponenter.

Kan höja produktionen

Olofströmsverken tillverkar i dag 8 000 karossatser i veckan. Om ett år ska produktionen ligga på 10 000. Och då undrade naturligtvis en av dagskursarna om det gick att öka produktionen så mycket med nuvarande personalstyrka.

- Man kan skratta och man kan gråta, sa Derek Jessiman, men vi klarar av det här utan att någon av våra 2 600 anställda ska tvingas jobba dygnet runt.

Ett uppskattat besök

Kursföreståndare Ann-Marie Mörngård berättade i kaffepausen, som efterfrågades hela två gånger av volvochefen, att Derek Jessimans besök var uppskattat.

- Han har mycket att göra och vi blev glada då han tackade ja till att komma hit. Och han ville inte ha en enda krona i ersättning.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.