1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre anställda på Volvo i Olofström belönas med 175 000 kronor var för en idé som lett till stora besparingar för Volvos del. En förändring i en pressoperation ledde till en produktförbättring och till en kostnadssänkning på 1,5 miljoner kronor.
Olofström • Publicerad 5 april 2003
Foto: RALF BAGNER Snedklippt kant värd mycket pengar. Förslaget som blev utsett till månadens idé går ut på att hålen i sidodelen till subframen fasas snett i presslinjen i stället för att den processen ska behöva göras på lego. Till vänster, pristagarna Stefan Malmberg, Inger Johansson och Ulf Persson.
Foto: RALF BAGNER Snedklippt kant värd mycket pengar. Förslaget som blev utsett till månadens idé går ut på att hålen i sidodelen till subframen fasas snett i presslinjen i stället för att den processen ska behöva göras på lego. Till vänster, pristagarna Stefan Malmberg, Inger Johansson och Ulf Persson.Foto: 

Inger Johansson, Ulf Persson och Stefan Malmberg, som arbetar som pressare på övre fabriken, mottog i går utmärkelser för augusti månads bästa idé. Tillsammans la de fram ett förslag på en lösning på ett presstekniskt problem.

Subframen

- De fick inte utrustningen att stämma riktigt. Det handlar om subframen, själva vaggan under motorn. Fasningen av hålen blev inte riktigt bra. Vi ändrade ett klipp. Vi tog fram en dyna som klipper och fräser samtidigt så att fasningen inte blir rak.

Det blir en snedklippt kant nu. Det jobbet låg på lego innan, nu ligger momentet i presslinjen i stället, förklarar Inger, Ulf och Stefan.

Pressverkschef Nils-Uno Olsson skötte själva prisutdelningen.

Stolt chef

- Jag är glad och stolt över att vara här i dag. Ni har åstadkommit den näst största besparingen någonsin på Volvo i Olofström. Det är mycket värdefullt med medarbetares förslag på förbättringar.

Utöver de 175 000 kronorna var fick Inger Johansson, Ulf Persson och Stefan Malmberg diplom, statyett och ytterligare 50 000 att dela på för studier.

Pristagarna har inga speciella planer för vad de ska göra med pengarna.

- Det ska betalas skatt på det också, säger Ulf Persson.

- Jag har inga speciella planer, säger Stefan Malmberg.

ralf.bagner@blt.se

0454-342 31

Ralf Bagner
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.