1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Volvo besegrade Olofström

Modevisning, tokiga tävlingar, dans och musik. Allt är inte bara frukt, grönsaker och blommor på en skördedag i Olofström.
Olofström • Publicerad 25 september 2006
Foto:lena Ehriing Bomullstävling. Jacek Jurkowski, Olofströms kommun, och Lena Norrman, Volvo, kämpar på i den prestigefyllda tävlingen. Till sist blev det Volvo som vann.
Foto:lena Ehriing Bomullstävling. Jacek Jurkowski, Olofströms kommun, och Lena Norrman, Volvo, kämpar på i den prestigefyllda tävlingen. Till sist blev det Volvo som vann.Foto: 

I lördags rymdes det mesta på Nya torget, allt under flödande solsken.

Intresset för att vara med var så stort att programmet fick starta en halvtimme tidigare än vanligt.

Ett par tusen besökare Publikintresset var också stort.

Förra året beräknades ett par tusen personer vara på plats. Minst lika många var de i år.

- Det är härligt att se så många människor, och säkert beror det en hel del på det fina vädret, säger Birgitta Sigvant, som höll i de olika momenten i den prestigefyllda tävlingen mellan Volvo och Olofströms kommun.

Hemvändardag - En sådan här dag passar många på att träffas på torget. Det har blivit som en slags hemvändardag, säger hon.

Från scenen framfördes countrymusik och dragspelsmusik och framför scenen visades svensk och filippinsk folkdans.

Frukt, grönsaker, sylt och bär hade strykande åtgång.

- Vår sylt gjord på aroniabär tog snabbt slut, säger Nils Henmyr, Olofströms trädgårdsförening, som i år fick ta emot skördedagens pris Gyllene Pumpan.

Ytterligare tre priser delades ut under dagen: miljöpriset och djurskyddsföreningens pris, samt pris till de skolklasser som varit flitigast i kapsyljakten.

Och den prestigefyllda tävlingen mellan Volvo och kommunen? Den vanns av Volvo, som lyckades skrapa ihop flest poäng på att bland annat samla bomullstussar i en hink.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.