1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Birgitta Brodin valde folkhögskolan för den lugnare studietakten.
I lördags var hon med och visade besökarna runt när Jämshögs folkhögskola höll öppet hus.
Olofström • Publicerad 12 maj 2003

- Jag tänker utbilda mig till bibliotekarie och läser just nu in kärnämnena här på skolan, berättar Birgitta Brodin. Jag går andra året nu och det är ett lugnare tempo än på Komvux. Dessutom bor jag i Jämshög, så det är nära till skolan.

I skolans skapande verkstad, inrymd i det gamla röda stationshuset, sitter dottern Nellie och målar.

På en vägg i rummet intill har Birgitta Brodin och hennes klasskamrater satt upp små och stora pappersbitar i olika färger till ett collage. Det är resultatet av en annorlunda bokredovisning, förklarar hon.

Spännande projekt

- Vi läste Liza Marklunds bok Gömda och det var det här som vi kände efteråt. Det ser kanske lite märkligt ut för den som inte var med, men jag tycker att det var ett spännande projekt, och ett bra exempel på att man kan göra något nytt och annorlunda än att bara skriva ned vad man känner efter att ha läst en bok.

Utanför skolans entré gick det att pröva backklättring, en aktivitet som organiserades av Max Lindwall och Jonas Nilsson på fritidsledareutbildningen.

Staplade backar

Ylva Selander och Tilda och Cornelia Sohl tävlade om vem som kunde stapla flest backar på höjden. Mycket spännande, tyckte tjejerna.

- Tänk att få göra sådana här saker på fritids, sa Tilda uppskattande.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.