Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Unga musiker avslutar Kammarmusikföreningens höst

Olofström • Publicerad 17 november 2021
Duo Winiarski-Carron, Kristina Winiarski, cello, och Pontus Carron, piano.
Duo Winiarski-Carron, Kristina Winiarski, cello, och Pontus Carron, piano.Foto: Pressbild

Olofströms kammarmusikförening avslutar sitt höstprogram med två unga klassiska musiker på väg mot stjärnorna. Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans redan under sin utbildning 2015. Turnén de nu är ute på är en del av det prestigefyllda priset ”Ung & lovande” som delades ut vid kammarmusikbiennalen 2019.

Kristina Winiarski ses som en av Sveriges mest intressanta unga cellister idag. Det ligger en passion i hennes förhållande till cellon och hon debuderade som solist redan vid 16 års ålder tillsammans med National Symphony Orchestra i Washington.

Annons

Även Pontus Carron debuterade internationellt tidigt på piano 2016 och har sedan dess fått en rad priser i internationella pianotävlingar.

På söndag gästar de alltså Olofström med sitt turnéprogram som inleds med ett stycke som är specialskrivet för dem av kompositören Molly Keen. I övrigt har de valt sina egna favoriter, bland andra Rachmaninov och Schubert, och förstås kan ingen heller undvika Beethoven.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons