1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Turistkarta ska locka besökare

Gör en gemensam turistkarta för att locka fler till trakten. Det föreslår Fridafors samhällsförening ett par grannkommuner.
Olofström • Publicerad 4 januari 2002
Satsning över gränserna. Den gamla järnvägssträckan mellan Torne nära Växjö i norr till Karlshamn i söder bör marknadsföras med gemensamma krafter tycker Fridafors samhällsförening.
Satsning över gränserna. Den gamla järnvägssträckan mellan Torne nära Växjö i norr till Karlshamn i söder bör marknadsföras med gemensamma krafter tycker Fridafors samhällsförening.Foto: 

Det är Alvesta, Karlshamn, Tingsryd och Olofströms kommuner som uppmanas att ingå ett samarbete för att ta tillvara på vägsträckan från Torne i Alvesta kommun i norr till Karlshamn i Karlshamns kommun söder. Vägen är en gammal järnvägssträcka och är bara bitvis asfalterad.

Visa sevärdheter

Den planerade kartan är tänkt att ge information om allt som kan locka turister till området. Den ska upplysa om kanot- och cykelleder, rastplatser, matställen och andra aktivitetsmöjligheter.

- Det kan också handla om sevärdheter. Kartan ska innefatta allt som har med turism att göra, säger Åke Grahn, från Fridafors samhällsförening.

Hoppas på EU-bidrag

Föreningen hoppas på att få hela vägen asfalterad med hjälp av EU-bidrag. Det rör sig sammanlagt om en sträcka på 42 kilometer.

- Det skulle öppna möjligheter för andra aktiviteter, som rullskidåkning och rollerblades, säger Åke Grahn.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.