1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Trio Nordica gästade Olofström i helgen

Trio Nordica gästade Olofström i helgen. Vid konserten i Mariasalen framfördes ett flertal verk av franska kompositörer, främst från 1800-talet.
Trio Nordica består av sopranen Ann-Sofie Härstedt, flöjtisten Jörgen Tånnander och gitarristen Carsten Grøndahl. Alla tre har utbildningar vid musikhögskolan i Malmö som gemensam nämnare. Ann-Sofie Härstedt har även utbildat sig vid Operahögskolan i Göteborg. Hon har bland annat varit engagerad som solist vid Norrlandsoperan, Ystadoperan och på Malmö stadsteater.
Olofström • Publicerad 25 september 2001

Tre cd-skivor

Jörgen Tånnander är i dag pedagog på musikhögskolan i Malmö och har även deltagit i flera operaorkestrar, symfoniorkestrar och kammarmusikensembler. Carsten Grøndahl har hunnit med att ge ut tre solo-CD och har bland annat turnerat i Argentina.

Vid konserten i Olofström hade ett 20-tal personer samlats för att lyssna på trio Nordica. Programmet inleddes med Syrinx för soloflöjt av Claude Debussy. Därefter följde tre sånger för sopran, flöjt och gitarr av Gabriel Fauré.

Som parfym

- Ibland jämför man fransk musik med parfym. För att göra riktigt fin parfym sägs det att man behöver rosenblom, apelsinblom och olja från apelsin. Det är just de dofterna som möter oss i Faurés Les roses d?Ispahan, berättade Ann-Sofie Härstedt för publiken.

Under konsterten framförde Trio Nordica även verk av Mátyás Seiber, Frédéric Chopin, Joaquin Rodrigo, Albert Roussel, Francis Poulenc och Jaques Ibert.

Olofströms Kammarmusikförening var arrangör tillsammans med Kultur och fritid samt Musik i Blekinge.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.