1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tonsättarna bjuder på kulinarisk resa

På lördag bjuds det på svensk, irländsk och afrikansk musik på Folkets hus. Då bjuder kören Tonsättarna in till gästabud. Att temat är mat och dryck kommer både att höras och upplevas rent kulinariskt.
Olofström • Publicerad 6 april 2005
Musik på menyn. Allt från korv till den irländska nationalrätten colcannon kommer att besjungas, berättar Kjell Andersson, körledare för Tonsättare som också kommer att fungera som traktör under kvällen. Foto: Kristian Pedersen
Musik på menyn. Allt från korv till den irländska nationalrätten colcannon kommer att besjungas, berättar Kjell Andersson, körledare för Tonsättare som också kommer att fungera som traktör under kvällen. Foto: Kristian PedersenFoto: Kristian Pedersen

Allt från korv till den irländska nationalrätten colcannon kommer att besjungas. Dessutom utlovas mycket smakligt på menyn under konserten, som blir Tonsättarnas tolfte raka vårframträdande i Olofström.

-Vissa visor handlar om starka drycker och andra om vatten, berättar körledaren Kjell Andersson som fungerar som traktör under kvällens gästabud.

Svensk musik

Vid sin sida kommer han att ha källarmästaren och sångsolisten Catrin Jonsson och hovmästaren och pianoackompanjatören Rachel Fuller.

Större delen av repertoaren på årets vårkonsert består av svensk musik. Men publiken kommer även att bjudas på engelska pubvisor och någon afrikansk sång under kvällen. För arrangemanget står Tonsättarna tillsammans med Nduguföreningen, Sydöstran och Olofströms kommun.

Solonummer

Nduguföreningen, som är en vänskapsförening för en by i Tanzania, kommer att stå för kaffeservering och viss försäljning i pausen.

Mellan rätterna kommer publiken även att undfägnas med ett och annat solonummer med operasångerskan Catrin Jonsson i huvudrollen, lovar Kjell Andersson.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.