1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Till förskolans lekplats är alla välkomna

De klättrar och kryper, gungar och gömmer sig. Barnen på Myrans förskola i Vilboksområdet gillar sin lekplats. Liksom alla andra lekplatser på förskolor och skolor är den öppen för alla barn i kommunen.
Olofström • Publicerad 8 januari 2007
Foto:Kristian Pedersen Full rulle. Amina Kurtisi, Albin Bengtsson och Ellen Franzén leker på lekplatsen vid Myrans förskola.
Foto:Kristian Pedersen Full rulle. Amina Kurtisi, Albin Bengtsson och Ellen Franzén leker på lekplatsen vid Myrans förskola.Foto: 

- Det är bra att alla barn kan gå hit och leka om de vill, säger Maria Marinovic som arbetar på förskolan. Kommunens barn borde ha tillgång till förskolornas lekplatser. Jag har hört om de nya reglerna, men egentligen tror jag att många kommer hit och leker redan nu, speciellt på helgerna.

"Här finns allt" Maria Marinovic tycker inte att hon saknar något särskilt på förskolans lekplats.

- Här finns allt som barnen behöver för att kunna röra på sig, något som de verkligen har behov av. Jo, kanske något fattas i alla fall. Mer av utmanande saker för de barn som behöver extra mycket rörelse.

På Myran är barnen ute minst två gånger om dagen.

Ett stort område De har ett stort område att röra sig på.

Här finns skogsmark, träd, klätterställning, rustchkanor och sandlådor.

- De mindre barnen brukar gärna cykla här uppe intill huset. Det är nog mest för trygghetens skull. Ju äldre de blir desto längre bort brukar de söka sig, säger Maria Marinovic.

Gömma sig i grottan Ellen Franzén gillar att gömma sig i grottan under en av rutschbanorna.

Emma Kauppinen tycker om att leka hajleken.

- Man leker i rutschbanan och en är haj. Hajen ska försöka göra de andra till hajar också. Man drar varandra i benen, förklarar hon.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.