1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Teaterdrömmar kan bli verklighet i höst

Det första steget av en lång process startade i går då audition till uppsättningen av musikalen Grease hölls i Olofström.
Olofström • Publicerad 21 juni 2004
Foto: Kristian Pedersen Samtal. Karin Sjögren och Karin Edenholm satt och pratade i väntan på att få komma in och prata med Danny Carlsson.
Foto: Kristian Pedersen Samtal. Karin Sjögren och Karin Edenholm satt och pratade i väntan på att få komma in och prata med Danny Carlsson.Foto: 

Danny Carlsson och hans nystartade företag DC Event höll i går audition på First Hotel i Olofström. Omkring femton unga hade samlats för att visa att just de var värda en roll i den uppsättning av musikalen Grease som i höst ska spelas i Olofström. Tanken är att det ska bli en krogshow med mat, ett urval av uppträdanden ur musikalen Grease och sedan dans.

Väntat länge

Calle Peterson, Matilda Venczel och Sofi Gregersdotter satt och väntade i foajén på sin tur att sjunga för och prata med Danny Carlsson.

- Vi är lite nervösa. Men det är mest teater som lockar. Det vill jag arbeta med i framtiden också, säger Sofi Gregersdotter som läser teater på gymnasiet.

Enligt Danny Carlsson har intresset för audition varit stort.

- Många har ringt och troligtvis kommer många hit också i dag.

Tre tjejer som också satt och väntade på att få träffa Danny Carlsson för en pratstund är Karin Sjögren, Tove Söderlund och Karin Edenholm.

- Jag har inte tänkt så mycket på uppsättningen men jag tycker om musikaler eftersom det finns plats för både sång, teater i en show, säger Tove Söderlund.

En enda kille

Under själva audition fick tjejerna och killen som hade anmält sig sätta sig ned och prata en stund med Danny Carlsson. En del valde att sjunga medan vissa avstod.

- Det är coolt att ni kom, jag hade aldrig vågat själv, sade Danny Carlsson innan han ropade in den första personen.

Calle Peterson från Hoby var den enda killen som kom till audition.

- Jag tycker att det är kul med musikal och att sjunga. Jag tänkte sjunga en låt av Elton John om jag blir ombedd att sjunga, säger Calle Peterson.

Danny Carlsson säger att det till musikalen behövs tre tjejer och tre killar med mycket utstrålning.

- Min förhoppning är att vi ska hitta dem vi behöver under denna audition.

Sandra Jakob
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.