1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tar åt sig av kritiken

- Personligen trodde jag inte att lärarna hade en så negativ bild av verksamheten. Det har åtminstone inte kommit fram när vi talat med de fackliga organisationerna. Men givetvis har vi förståelse för om de tycker att det är tufft, säger utbildningschef Ingvar Wramsmyr om resultatet av Lärarförbundets medlemsdiskussion..
Olofström • Publicerad 5 april 2002
Foto: CARINA LODGE Utbildningschefen Ingvar Wramsmyr har tagit åt sig av kritiken från Lärarförbundet.
Foto: CARINA LODGE Utbildningschefen Ingvar Wramsmyr har tagit åt sig av kritiken från Lärarförbundet.Foto: 

BLT berättade i går om undersökningen. Av Lärarförbundets 315 medlemmar i Olofström deltog 200 i diskussionen. Över hälften upplevde att de har litet eller inget inflytande alls över sitt arbete. De tyckte att lärartätheten var dålig och att de saknade förutsättningar för att klara de fastställda målen för verksamheten.

Allvarliga synpunkter

- Det är allvarliga synpunkter, säger Ingvar Wramsmyr. Vi har tagit dem till oss och kommer under hösten att starta ett arbete för att försöka lösa problemen. Arbetsgruppen kommer troligtvis att bestå av politikerna i utbildningsnämndens arbetsutskott samt representanter för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.

I övrigt vill han inte kommentera den aktuella undersökningen.

- Vi har noterat att det ser ut som det gör och att det finns skäl att göra något åt det. Vi har förstås allt intresse i världen av att vår personal mår bra. Då mår också barnen och eleverna bra. Det är fundamentalt, säger Ingvar Wramsmyr.

Arbetsgruppens uppgift

Arbetsgruppen kommer att ta med sig resultatet av Lärarförbundets undersökning, men också synpunkterna och erfarenheterna som kommit fram under arbetshälsoprojektet "HaKul". Även kvalitetsredovisningarna som genomförts på de olika enheterna ska tas med. Liksom resultatet av de så kallade SUV-gruppernas arbete, som under förra året ersatte Resurscentrum för barn med särskilda behov.

Elever på hemskolor

Från att ha varit koncentrerad till en enhet i kommunen är dessa elever i dag tillbaka på sina respektive hemskolor.

I den nu aktuella medlemsundersökningen var den förändringen en av de saker som Lärarförbundets medlemmar var mindre nöjda med.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.