Tar åt sig av kritiken
BLT berättade i går om undersökningen. Av Lärarförbundets 315 medlemmar i Olofström deltog 200 i diskussionen. Över hälften upplevde att de har litet eller inget inflytande alls över sitt arbete. De tyckte att lärartätheten var dålig och att de saknade förutsättningar för att klara de fastställda målen för verksamheten.
Allvarliga synpunkter
- Det är allvarliga synpunkter, säger Ingvar Wramsmyr. Vi har tagit dem till oss och kommer under hösten att starta ett arbete för att försöka lösa problemen. Arbetsgruppen kommer troligtvis att bestå av politikerna i utbildningsnämndens arbetsutskott samt representanter för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.
I övrigt vill han inte kommentera den aktuella undersökningen.
- Vi har noterat att det ser ut som det gör och att det finns skäl att göra något åt det. Vi har förstås allt intresse i världen av att vår personal mår bra. Då mår också barnen och eleverna bra. Det är fundamentalt, säger Ingvar Wramsmyr.
Arbetsgruppens uppgift
Arbetsgruppen kommer att ta med sig resultatet av Lärarförbundets undersökning, men också synpunkterna och erfarenheterna som kommit fram under arbetshälsoprojektet "HaKul". Även kvalitetsredovisningarna som genomförts på de olika enheterna ska tas med. Liksom resultatet av de så kallade SUV-gruppernas arbete, som under förra året ersatte Resurscentrum för barn med särskilda behov.
Elever på hemskolor
Från att ha varit koncentrerad till en enhet i kommunen är dessa elever i dag tillbaka på sina respektive hemskolor.
I den nu aktuella medlemsundersökningen var den förändringen en av de saker som Lärarförbundets medlemmar var mindre nöjda med.