1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Succé för revyn i år igen

Nyårsrevyn i Folkets hus ser ut att bli en upprepning av förra årets succé.
Hittills har närmare 2 000 personer sett "Grisatassar och rödbetor" och till kommande helg väntar tre extra föreställningar..
Olofström • Publicerad 14 januari 2002
Bilder: CARINA LODGE Blir Margaretha Olsson. Regissören Jörgen Andersson spelar fru Stjärnfall i Gamla Revygängets revylustspel...
Bilder: CARINA LODGE Blir Margaretha Olsson. Regissören Jörgen Andersson spelar fru Stjärnfall i Gamla Revygängets revylustspel...Foto: 
Bilder: CARINA LODGE ...och så här ser han ut när han blir hon.
Bilder: CARINA LODGE ...och så här ser han ut när han blir hon.Foto: 

- Hade det inte varit för att lokalerna är uppbokade för annat skulle vi troligen ha gett ännu fler föreställningar, säger Jörgen Andersson och Hugo Ballovarre i Gamla Revygänget.

- Nu blir det ett uppehåll på tre veckor innan vi kan komma in i Folkets hus igen, och det är möjligt att det blir för lång tid emellan. Men allt beror på efterfrågan. Märker vi att trycket fortfarande är hårt kanske vi får tänka om.

Slutsålt hittills

Med de planerade extra föreställningarna inräknade blir det tio föreställningar av årets revy. Förra året blev det tolv, främst för att helgdagarna inföll på ett annat sätt och att det gav möjlighet till fler speltillfällen. Varje föreställning har hittills varit slutsåld och publiken har kommit inte bara från Olofström utan också från grannkommuner och grannlän.

Ett lustspel

Förra året bestämde sig Gamla Revygänget för att för första gången baka in de traditionella nyårsskämten i ett lustspel. Det slog så väl ut att man gjorde om det i år. Med föreställningen "Grisatassar och rödbetor" är publiken åter tillbaka i Holjekroken, även om den bygger på den gamla klassikern "Söderkåkar".

Fru Stjernfall

- Kanske är det revylustspelet som gjort att vi breddat vår publik, i få fall är det förstås väldigt roligt, säger Hugo Ballovarre.

I Gamla Revygängets version dyker en viss fru Stjernfall upp, spelad av regissören Jörgen Andersson. Inspirationen till rollfiguren har hämtats hos kommunalrådet Margaretha Olsson. I fredags kväll var hon en av dem som såg föreställningen. För två år sedan sa hon att hon aldrig mer skulle sätta sin fot hos Gamla Revygänget, sedan ett av inslagen personligen berörde henne mycket illa.

Varför ändrade du dig i år?

- För att jag hört så mycket bra om föreställningen och för att jag var nyfiken på hur "jag" skulle se ut! Alla säger att det är så likt.

Vad tyckte du då?

- Jag tyckte föreställningen var väldigt bra! Det är ett fantastiskt arbete de lägger ned. Och ja, jag tyckte att "jag" var mig ganska lik, även om det egentligen är väldigt svårt att bedöma sådana saker själv. Man ser ju inte alltid sig själv som andra ser en.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.