1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stort narkotikabeslag

Stora mängder amfetamin samt stöldgods hittades av polisen tidigt på måndagsmorgonen i Olofström.
Två män i 40-årsåldern är misstänkta för brotten, som på grund av den stora narkotikamängden bedöms som grovt.
Olofström • Publicerad 29 januari 2002

Polisen är i övrigt mycket förtegen om omständigheterna bakom tillslaget.

- De båda männen befann sig i Olofström och narkotikan och stöldgodset hittades i kommunen, men männen är inte därifrån, säger Hans-Göran Andersson vid polisens narkotikarotel i Karlskrona.

När männen upptäcktes av polisen försvann de springande från platsen. De kunde senare gripas med hjälp av en hundpatrull.

Amfetamin

Hans-Göran Andersson vill inte säga hur polisen kom de båda männen på spåren. I dagsläget vill han heller inte kommentera om det finns ett samband med det stora tillslaget av knark som Tullverkets gränskontrollstyrka gjorde i slutet av förra veckan i Karlshamn. Då hittades två kilo amfetamin i en lastbil från Litauen. En 23-årig man häktades, på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Även tre män och en kvinna häktades i slutet på förra veckan i Karlshamn misstänkta för narkotikabrott sedan polisen hittat stora mängder amfetamin vid tre olika tillfällen. Först i en bil tillsammans med två av männen och senare vid två husrannsakningar. Vid den andra husrannsakningen hittades även stöldgods.

Vid tillslaget i Olofström hittades förutom narkotikan och stöldgodset även ett antal knivar.

De två männen är misstänkta för stöld, häleri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.