1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stora skador efter brand

Lägenheten är helt förstörd efter branden i Gonarps missionshus för ett par veckor sedan.
-Och salarna är kraftigt rökskadade, säger Ingegerd Arvidsson i Näsums ELM, som därför får hålla sina kommande möten i församlingshemmet.
Olofström • Publicerad 23 januari 2007

Polisen misstänker att branden på kvällen den 12 januari var anlagd. Det finns en person misstänkt för brottet, men han har ännu inte förhörts, säger Annika Henrysson, kriminalinspektör hos polisen i Kristianstad.

-Det kommer nog att dröja ett par veckor än innan vi vet alldeles säkert hur det gick till, säger hon. Innan vi hört killen vill jag inte säga något om hur våra misstankar ser ut.

I går var församlingsmedlemmar på plats tillsammans med försäkringsbolag och byggmästare för att se över skadorna efter branden.

-Lägenheten som finns i huset är helt förstörd, och salarna är kraftigt rökskadade, säger Ingegerd Arvidsson. Det går inte att ha några arrangemang alls i huset som det är nu.

Hon tror att det dröjer ett par veckor innan församlingen kan ge besked om när verksamheten kan bedrivas som vanligt igen.

-På söndag skulle vi ha haft ett möte med två talare där, men det har vi fått flytta till församlingshemmet i Näsum, säger Ingegerd Arvidsson. Den 1 april har vi också ett möte och då har vi också blivit lovade att få vara i församlingshemmet.

-Sammankomsterna på pensionärshemmet ska vi genomföra som vanligt.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.