1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stor uppslutning på skördefest

Den stora skördedagen är egentligen i dag i Olofström, men redan i går frestade man med säsongens frukt, bär och grönsaker på Myrans förskola.
Olofström • Publicerad 29 september 2001
Egna vindruvor. Sabina Prag-Andersson sålde vindruvor som Myran odlat. Bilder: BO ÅKESSON Populär skördefest. Många tog ledigt från jobbet för att gå på Myrans skördefest. I år hade barn och personal laddat upp med extra mycket godsaker.
Egna vindruvor. Sabina Prag-Andersson sålde vindruvor som Myran odlat. Bilder: BO ÅKESSON Populär skördefest. Många tog ledigt från jobbet för att gå på Myrans skördefest. I år hade barn och personal laddat upp med extra mycket godsaker.Foto: 

Det var tredje året i rad som förskolans barn och personal arrangerade skördefesten, och nu tycker Majaliisa Häkkinen, biträdande rektor på Vilboksområdet, att man kan tala om en tradition.

- I år har vi haft ännu fler saker att sälja, och ännu större uppslutning av föräldrar och andra intresserade. Det känns så kul att kunna ordna något som många uppskattar och tycker är roligt!

Förra året tog saften, inläggningarna, kakorna och alla pumpor och grönsaker slut i ett nafs. I år hade därför barnen och personalen laddat upp med extra mycket godsaker.

- Vi har också gjort en grundligare planering än förra året, redan innan sommaren satte vi i gång, säger Majaliisa Häkkinen. Alla pengar vi får in går till barnen.

Det var lite grann som att kliva in på marknad från förr i världen att besöka Myrans förskola i går.

Runt de små marknadsstånden gick barnen och personalen runt i tidstypiska kläder.

Många hade lång klänning, sjalett och förkläde på sig. Dragspelaren Nisse Jönsson, som har barnbarn på Myran, hjälpte till att höja stämningen ytterligare.

En nyhet var att det i år också fanns kompostjord till försäljning på skördefesten.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.