1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stoppade ner oxfilé i byxbenen

En man döms efter att ha stulit kött till ett värde av 1794 kronor.
Olofström • Publicerad 3 juli 2013
Tjuven fångades på bild när han stoppade oxfilé i byxorna.
Tjuven fångades på bild när han stoppade oxfilé i byxorna.Foto: âKE HULTBERG/HEAT AB

I september fångades en man som stoppade ner oxfilé i byxorna på bild. Det var på Olofströms Stormarknad som personal rapporterade att två män hade betett sig konstigt inne i butiken. När de sedan inventerade färskvarorna, som de gör varje dag, upptäckte de att sex kilo oxfilé saknades.

Företrädaren av stormarknaden ska därefter ha kollat på övervakningsfilmerna och då fått sig en ovanlig syn. Han såg då en man som till en början lade ner oxfilé i en kundvagn. En stund senare ska mannen ha tagit upp köttet och stoppat det i vartdera byxben.

Mannen betalade aldrig för någon oxfilé och döms nu för stöld.

I januari i år dömdes han för snatteri, straffet blir därför en tidigare uttömd villkorlig dom, samt 30 dagsböter på 50 kronor.

Till en början nekade mannen till brott och påstod att de var Robin Hood som syntes på bilderna, men en stund senare tog han tillbaka det påståendet och erkände.

Livia Bergvall
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.