1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Spansk musik - mycket mer än flamenco

Tamburiner i världsklass och passionerad stämsång. Den 6 oktober bjuder Midvinterton på en mäktig konsert i Folkets hus när Xabier Diaz och Adufeiras de Salitre kommer på besök.
Olofström • Publicerad 5 oktober 2018
Midvinterton presenterar den 6 oktober vokalisten och tamburinspelaren Xabier Diaz och tamburinensemblen Adufeiras de Salitre på Folkets hus scen i Olofström.
Midvinterton presenterar den 6 oktober vokalisten och tamburinspelaren Xabier Diaz och tamburinensemblen Adufeiras de Salitre på Folkets hus scen i Olofström.Foto: Eric van Nieuwland

Xabier Díaz är instrumentalist, sångare, kompositör och forskare – men framförallt specialist på instrumentet Pandeireta Galega, den galiciska tamburinen.

I det internationellt uppmärksammade projektet och skivan “The Tambourine Man” lyfter han fram gamla vaggvisor och folksånger från byar och arkiv i Galicien, tolkade och arrangerade för nutid tillsammans med den kvinnliga vokal- och slagverksensemblen Adufeiras de Salitre, som spelar på sina mauriska fyrkantstrummor.

Xabiers stämma beskrivs av arrangörerna som själfull och vacker. Sången och rytmen ackompanjeras med extra visuell mystik, tillsammans med vevlira och tvåradigt durspel. Det blir en vacker konsert, både för ögat och örat. En konsert med Xabier Diáz och Adufeiras de Salitre sägs vara något att minnas och ha med sig länge. Den visar att musik från Spanien är så mycket mer än flamenco.

Carina LodgeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.