1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En kvinna anställd på Volvo Personvagnar i Olofström har nekats möjlighet att ta med sig sin son på företagets tjänsteårsfest.
Enbart en sambo eller eller make hade fått följa med.
Olofström • Publicerad 19 oktober 2001

Volvo PV har sedan 1960-talet en tradition att erbjuda sina medarbetare en hedersgåva för att visa uppskattning för en lång och trogen tjänst. Överlämnandet sker i samband med en tjänsteårsfest. Den anställde får ta med sig en sambo, make eller maka om så önskas.

Eftersom den anställda kvinnan är ensamstående bad hon om att få ha med sig sin son som bordskavaljer. Men det gick inte för sig.

- Det är det som har gällt hela tiden. Det har inte varit något annat på tal. Det skulle vara om någon har råkat ut för något fysiskt så att personen skulle behöva assistens. Då hade vi fått göra en annan bedömning, säger Jan Söderström, pressansvarig på Volvo PV.

Känner sig kränkt

Kvinnan känner sig kränkt av företagets inställning.

- Om jag hade varit oärlig och skrivit att det varit min sambo hade det varit ok. Jag blev faktiskt sur. Hur kul är det att gå ensam? undrar hon.

Jan Söderström delar inte hennes uppfattning.

- Nej, egentligen inte. Många som kommer är ensamstående. Det är bordsplacering avdelningsvis och vi har en värd vid varje bord. Så speciellt ensam behöver man inte känna sig, säger han.

Tjänsteårsfest

Kvinnan berättar att hon för tio år sedan hade med sin en son till en tjänsteårsfest. Något som då inte vållade några bekymmer. Det är dock inget Jan Söderström kommer ihåg.

Företagets inställning

Det finns inga planer på att se över företagets inställning i frågan.

- Jag vet inte vart det skulle föra. Det har inte varit en fråga som varit aktuell, avslutar Jan Söderström.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.