1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Söker samordnare inför 100-årsfirandet

Författaren Harry Martinson kommer att uppmärksammas stort under 100-årsfirandet nästa år.
Nu efterlyser Blekinge Bildningsförbund den person som vill vara spindeln i nätet och samordna alla arrangemang kring jubileumet.
Olofström • Publicerad 21 november 2003

- Blekinge har en nobelpristagare och 100-årsfirandet av Harry Martinson kommer bara att firas en gång. Därför behövs en person som kan samordna alla arrangemang, säger Peter M Johansson, bildningskonsulent.

Den person som projektanställs fram till september nästa år kommer att vara länken i den kedja av aktiviteter i Blekinge som kommer att arrangeras i samband med Martinsons 100-årsfirande.

Många projekt på gång

- Just nu är det oerhört många projekt på gång och vi vill inte att det ska spreta åt olika håll. Det är viktigt att få ett sammanhang i firandet. Dessutom hoppas vi kunna utnyttja riksintresset runt Harry Martinson för att lyfta fram hans hembygd, samtidigt som vi får en chans att lyfta fram och uppmärksamma bygdens övriga författare, säger Peter M Johansson.

Finansieras av EU-pengar

Projektanställningen finansieras av EU-pengar och Region Blekinge och projektet löper från november 2003 till september 2004. Bildningsförbundet hoppas att anställningen blir klar nästa vecka.

- Det är redan några som hört av sig, men ansökningstiden går ut först på tisdag så vi hoppas att ytterligare några personer hör av sig.

Målet med projektet är att öka besöken i Martinsons hembygd och att bygga upp en kunskap och medvetenhet om den världskände författaren. Tanken är också att anordna speciella besöks- och aktivitetspaket i länet med tema Harry Martinson. Det kan till exempel handla om platser där han växte upp eller om miljöer ur hans böcker.

- Samordnaren kommer att jobba med hela länet som bas, men eftersom många aktiviteter kommer att hållas i Jämshög och Olofström så blir det givetvis mycket arbete i Olofströms kommun, säger Peter M Johansson.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.