1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Snart byter hästarna stall

Stommen är uppe och den här veckan läggs taket på den nya stallbyggnaden vid ridhuset i Olofström. - Det ska bli skönt när allting är klart, säger Katarina Mohlin, ordförande i Olofströms ridklubb.
Olofström • Publicerad 25 september 2006
Foto: nina jansson Gamla stallet. En av de gamla stallbyggnaderna vid ridhuset i Olofström som ska ersättas med ett nytt.
Foto: nina jansson Gamla stallet. En av de gamla stallbyggnaderna vid ridhuset i Olofström som ska ersättas med ett nytt.Foto: 

På lördag har klubben kallat till informationsmöte om hur bygget framskrider. Då kommer representanter för kommunen samt entreprenören att vara på plats och svara på frågor.

Klart till jul - Vi ska berätta om bygget och visa upp ritningarna. Alla medlemmar är välkomna, säger Katarina Mohlin.

- Om allt går enligt planerna ska stallet stå klart till jul. Vi hade hoppats på lucia, men det blir troligtvis något senare.

I dag är hästarna inrymda i tre stallar och byggnaderna är sedan länge utdömda av miljö- och hälsoskyddsmyndigheterna. Miljön är ett hot både mot djur och människor.

Det nya stallet kommer att ligga i anslutning till ridhuset. Det blir plats för 48 hästar, både ridskolehästar och inhyrda hästar, och alla kommer att få egna boxar av modell EU-standard.

Vad som ska hända med de gamla byggnaderna när det nya stallet står färdigt är inte klart. Det har talats om boulebana eller utställningslokaler. Holjerådet och även Olofströms hembygdsförening har visat intresse för att ta över lokalerna, och det skulle givetvis innebära en omfattande ombyggnad.

En hyreshöjning För ridklubben kommer det nya stallet att innebära en hyreshöjning.

- Vi vet ännu inte med hur mycket, men i vilket fall som helst betyder det att vi måste försöka få in mer pengar till klubben, säger Katarina Mohlin. Ett sätt vore att locka företag som sponsorer till stallet.

- Vi har en verksamhet som på många sätt fungerar som en ungdomsgård. Jag tror att företagen är intresserade av att stödja oss.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.