1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skolverket granskar Olofströms skolor

Hur bra är skolorna i Olofströms kommun? Det vill Skolverket veta. I oktober och november kommer verk inspektörer på besök.
Olofström • Publicerad 13 september 2006

Olofströms kommun är en av 54 kommuner där en inspektion görs i höst. Får eleverna den utbildning de har rätt till? Kan föräldrar, barn och elever påverka? Vad görs för att förbättra verksamheten? Det är några av de frågor som Skolverket vill ha svar på.

Skolverket kommer att besöka samtliga grundskolor, särskolor, gymnasieskolor, den kommunala vuxenutbildningen samt svenskundervisningen för invandrare. Även förskoleverksamheten kommer att granskas, men där är några besök inte inplanerade.

Intervjuar elever Under besöket kommer Skolverket att ha intervjua de olika enheternas ledning, personal, elever, föräldrar, politiker och tjänstemän.

Väljer ut lektioner Inspektörerna väljer också ut några lektioner som de följer för att se hur undervisningen är upplagd och vad eleverna och personalen tycker om den. Inspektörerna vill också äta skollunch vid sina besök i kommunen.

En stor del av inspektionen handlar om att granska kommunens och de olika enheternas eget kvalitetsarbete och hur de arbetar för att utveckla kvaliteten.

Inför inspektionen har Skolverket tagit del av de olika enheternas kvalitetsredovisningar. Efter besöket sammanfattar Skolverket vad inspektörerna har kommit fram till i en rapport.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.