1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sekreterare imponerades av press

Medlemmar i Blekinge Sekreterarförening gjorde nyligen ett studiebesök på ABB Body-in-White och Volvo Personvagnars verktygsavdelning.
Olofström • Publicerad 8 oktober 2001

Föreningen bildades 1985 och är en sammanslutning av chefssekreterare sysselsatta inom näringsliv och offentlig förvaltning i Blekinge.

Antalet medlemmar är för närvarande runt 20 och de brukar turas om att besöka varandras arbetsplatser för att på så sätt få en bra inblick i många verksamheter.

Besöket i Olofström leddes av Karin Comer från ABB och Lilly Jeppsson från Volvo PV. Deltagarna fick bland annat göra en rundvandring på Volvos verktygsavdelning och höra Dan Hermansson, chef för vertygsavdelningen, berätta om verksamheten.

Imponerande press

Mest imponerade var deltagarna av Quintuspressen med en presstyrka på 93 000 ton.

Medlemmarna i föreningen träffas varannan månad. De tycker alla att det tillför mycket att få prata med kolleger.

Ensamma sekreterare

- Vi lär av varandra. Om någon har stött på ett problem, så finns det kanske någon annan medlem som varit i en liknande situation och kan dela med sig av sina erfarenheter. Det kan vara ganska ensamt som sekreterare ibland, eftersom det inte finns så många i närheten att diskutera med, säger Lilly Jeppsson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.