1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

SD lovar att ta plats

Sverigedemokraterna gick starkt framåt även i Olofström. Partiet får totalt sju mandat i kommunfullmäktige. Nu lovar Max Nielsen, presstalesman, att stolarna ska besättas.
Olofström • Publicerad 16 september 2014
Foto: Jonas Gustafsson och TT

–  Jag är jättenöjd med vårt valresultat såväl på riksdagsnivå som lokalt även om jag naturligtvis hade önskat att Socialdemo­kraterna hade förlorat sin majoritet här i Olofström, säger han.

Den socialdemokratiska majoriteten till trots ser han möjligheter för det egna partiet.

–  Att göra något större politiskt intryck blir naturligtvis svårt med det här valresultatet men vi har under den gångna mandatperioden fått gehör för några frågor som vi arbetat hårt för, bland annat en aktivitetspark för äldre och en säkrare trafiksituation vid Ekerydsskolan, så visst kommer vi att påverka även denna mandatperiod, säger han.

De viktigaste lokala frågorna som Sverigedemokraterna kommer att driva är enligt Max Nielsen att få tillbaka akutmottagningen till Karlshamn samt fler ambulanser till Olofström. Integrationspolitiskt berättar han vidare att partiet bland annat kommer att verka för att eventuella ensamkommande flyktingbarn integreras i familjehem och inte i särskilda asylboenden.

–  Vår intention är att driva de frågor vi fört fram under valrörelsen och vi har folk som är beredda att göra detta i såväl kommunfullmäktige som nämnder, säger han.

Andel väljare i procent, 2010 inom parentes

Brännaregården/ Gränum norra 13, 9 (6,1) + 7,8

Ekeryd 10,2 (5,3) + 4,9

Jämshög/ Gränum södra 14,4 (9,8) + 4,6

Kyrkhult–Hemsjö 16,2 (9,8) + 6,3

Oredslund 11,2 (5,6) + 5,6

Petrefors 14,5 (7,2) + 7,3

Vilboken/ Vilshult 15,4 (7,3) + 8,2

Olofström totalt 14 (7,7) + 6,3

Johan Lenell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.