1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Satsar på skördedagen

På lördag är det dags att hålla skördedag i Olofström.
Även en energiutställning står på programmet.
Olofström • Publicerad 26 september 2001
Foto: BO ÅKESSON/arkiv Kamp. Dragkampen mellan Volvo och kommunledningen är ett stående inslag på skördefesten, som här förra året. På lördag är det dags igen.
Foto: BO ÅKESSON/arkiv Kamp. Dragkampen mellan Volvo och kommunledningen är ett stående inslag på skördefesten, som här förra året. På lördag är det dags igen.Foto: 

Det är tredje året i rad som skördedagen anordnas. Det är första gången en energiutställning blir en del av evenemanget.

- Energiutställningen som vi hade i februari gav så bra respons att vi bestämde oss för att ha en sådan igen. Det passade helt enkelt bra att ha den i samband med ett annat evenemang, berättar Sonja Lundh, Agenda 21-samordnare från Olofströms kommun.

Utställningen kommer att ge tips på hur man sköter uppvärmningen av sitt boende på ett miljövänligt sätt.

Bilfritt

Skördefesten och kringarrangemangen är ett samarbete mellan kommunen och Olofströms köpmannaförening och äger i vanlig ordning rum på Nya torget.

Dagen blir ett gyllene tillfälle för alla besökare att lämna sin bil hemma. En del av centrum, från rondellen vid Taxigrillen till och med lilla rondellen vid Jämshögsvägen, kommer nämligen att stängas av. Bara busstrafik släpps förbi.

- På så sätt visar vi att vi stödjer det internationella projektet "Bilfri dag", förklarar Sonja Lundh.

Billig mat

Som traditionen bjuder kommer det under dagen att serveras ett billig maträtt i mattältet på torget. Även i år är det Leo Dugala från Fritzatorpet som står för maten.

Vad som vankas på menyn är än så länge en hemlighet, men det utlovas en anknytning till projektet "Närodlat".

Underhållningen i tältet står Nyckeharpsgänget för. Pike Skolhäll agerar konferencier. Det blir även något för de yngre.

Lustfyllt

- Vi vill göra det lustfyllt för barnen. Teknikens Land kommer att finnas på plats och det kommer att finnas energi-experiment som de kan ta del av, säger Sonja Lundh.

En programpunkt som väl bör locka till viss munterhet bland åskådarna är en kamp mellan Volvoledningen och kommunledningen.

Under dagen kommer också årets miljöpris att delas ut till Naturskyddsföreningen. Även de unga skolelever som under året har samlat in kapsyler ska uppmärksammas.

Bettina Bettenhausen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.