1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sånger i emigranternas spår

Varför for så många svenskar till Amerika? Och vad hände när de kom fram? Om detta handlar ett program som ges i Jämshögs hembygdsgård på söndag.
Jämshög • Publicerad 4 oktober 2018
Åke, Erica och Martin Giselsson framför sånger och visar bilder om och kring den svenska emigrationen till Amerika. Föreställningen ges den 6 oktober på hembygdsgården i Jämshög.
Åke, Erica och Martin Giselsson framför sånger och visar bilder om och kring den svenska emigrationen till Amerika. Föreställningen ges den 6 oktober på hembygdsgården i Jämshög.Foto: Privat

Det är Åke, Erica och Martin Giselsson som framför programmet Emigrationen till USA, och de berättar genom sång, musik och bilder.

Genom emigrantsångerna följer de utvandrarna i deras spår genom Iowa, Illinois och Minnesota. De berättar exempelvis att Chicago en gång var en ”Swedentown” med en svensk befolkning motsvarande Göteborgs.

Speltiden är cirka 60 minuter. Efter föreställningen blir det kaffe till självkostnadspris.

Den 11 oktober ges samma program i Farabols skola.

Carina LodgeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.