Salongen vädjar till kunderna om Corona-hänsyn

Olofström Artikeln publicerades
Emily Palander, ägare till Salong Vacker, ber kunderna att inte boka behandling inom två veckor efter utlandsresa. Arkivbild.
Foto: Stina Pettersson
Emily Palander, ägare till Salong Vacker, ber kunderna att inte boka behandling inom två veckor efter utlandsresa. Arkivbild.

Folkhälsomyndigheten nya riskbedömning kring Coronaviruset har fått Salong Vacker i Olofström att be kunderna att inte boka behandlingar om de nyligen varit utomlands.

Kära kunder, visa hänsyn om ni varit utomlands och vänta två veckor med att boka tid.

Det budskapet gick Salong Vacker ut med vid lunchtid på fredagen på sin facebooksida. Anledningen är folkhälsomyndighetens nya bedömning av risken för smittspridning i Sverige via människor som varit utomlands och blivit smittade.

– Jag hade börjat fundera på det och när jag såg hur allt fler kollegor i andra städer började gå ut med kunduppmaningar bestämde jag mig, säger Salong Vackers ägare Emily Palander.

Hon är aktiv inom handelsföreningen Handla i Olofström men känner inte till att någon mer inom centrumhandeln har tagit initiativ kring Coronaviruset. Hon tycker inte heller att det är motiverat i nuläget för den vanliga handeln.

– Men i vår bransch jobbar vi ju väldigt nära våra kunder med stor risk för smittspridning, säger hon.

Och hon tänker mer på kunderna än på dem som jobbar på salongen.

– Vi träffar många kunder varje dag och vi vill inte råka bli smittspridare nu när många är ute och reser i Europa till solen eller skidanläggningar.

Kommer ni att fråga kunder som bokar tid om de har varit utomlands senaste tiden?

– Nej det kommer vi inte att göra, vi förlitar oss på att människor själva tar det ansvaret.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.