1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sallad och mackor ger jobb

Färdiga baguetter och sallader är nischen för ett nystartat företag i Jämshög. Golfkrogens ägare Mats Lindgren ligger bakom satsningen. Han räknar med att personalstyrkan ska öka från sex personer till minst tjugofem anställda bara under 2007.
Olofström • Publicerad 9 januari 2007
Foto:Nina Källmodin Storkok. Mats Lindgren vid en ångkokare modell större i Eklövets gamla lokaler. Där ska hans nya företag flytta in inom kort och tillverka tusen matportioner om dagen.
Foto:Nina Källmodin Storkok. Mats Lindgren vid en ångkokare modell större i Eklövets gamla lokaler. Där ska hans nya företag flytta in inom kort och tillverka tusen matportioner om dagen.Foto: 

Mats Lindgren är mitt uppe i försäljningen av Olofströms golfkrog. Men mentalt har han redan gått vidare. Hans nästa projekt är nämligen redan i full gång.

Nytt företag Tillsammans med flera andra från restaurangbranschen har han startat ett nytt företag i Olofströms kommun.

De tillverkar den typ av färdigmat som återfinns i kyldiskar på såväl bensinstationer som mataffärer. Exempelvis smörgåsar, fyllda baguetter och sallader.

- Vi utvecklar och tillverkar mat som i dagsläget levereras till hela Blekinge och en stor del av Skåne, säger Mats Lindgren.

25 detaljhandlare Redan någon månad efter starten levererar företaget sina produkter till tjugofem detaljhandlare. Vid halvårsskiftet hoppas Mats Lindgren att den siffran har fördubblats.

- Jag kommer precis från ett möte där det har blivit klart att vi ska förädla och tillverka fem typer av kycklingprodukter för ett lokalt företag. Vi ligger också i förhandling med en av de största hamburgerkedjorna om att kunna leverera produkter till dem, berättar Mats Lindgren.

Han säger att det successivt blir personalökningar under året. Marknaden för färdigmat är stor. I slutet av 2007 räknar han med att tjugofem till trettio personer är anställda i företaget.

- Förhoppningen är att det ska växa, och att tillverkningen ska vara kvar i Olofström. Här finns ett bra företagsklimat och en bra arbetskraft, säger han.

Tillverkningen sker för närvarande i ett industrikök i Jämshög. Inom några veckor utökas produktionen när företaget även tar över Eklövets gamla kök i centrala Olofström. Efter flytten hanterar köket i Jämshög enbart kycklingråvara.

- Produktionen tredubblas fram till månadsskiftet. Här ska vi tillverka tusen portioner mat om dagen, berättar Mats Lindgren när han visar runt i Eklövets lokaler.

Nina Källmodin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.