1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ramarna måste ses över

Är de tilldelade budgetramarna riktiga?
Det ska en mindre grupp inom den så kallade styrgruppen i Olofströms kommun diskutera till nästa sammanträde.
Olofström • Publicerad 27 september 2001

Den nya gruppen består av kommunalrådet Margaretha Olsson, nämndordförandena, samt respektive förvaltningschef, totalt sex personer.

Bildandet av en mindre grupp var ett av de konkreta besluten som fattades vid styrgruppens sammanträde i tisdags, som förövrigt tog hela dagen i anspråk.

Positivt

Styrgruppen består annars av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott samt förvaltningschefer och andra höga tjänstemän inom kommunen.

Den bildades i samband med budgetprocessen förra året, och består av en brett sammansatt grupp vars arbetssätt upplevdes som positivt av alla inblandade.

Budgetförslag

- Den åsikten finns fortfarande, men vi måste titta närmare på budgetförslagen och behöver då vara en mindre grupp som arbetar fram till nästa sammanträde, säger Margaretha Olsson.

En av de frågor som gruppen ska ta upp är om budgetramarna som slogs fast inför detta år stämmer överens med hur verksamheten i de olika förvaltningarna har utvecklats.

Underskott

- Vi har inte preciserat någonting, men något som spelar in i sammanhanget är exempelvis socialnämndens stora underskott.

- Det är ett problem som vi måste försöka göra något åt, säger Margaretha Olsson.

Hela styrgruppen träffas nästa vecka.

Enligt planen ska kommunstyrelsen godkänna budgetförslaget för nästa år den 23 oktober och därefter ska den fastställas av kommunfullmäktige den 19 november.

Följer planen

- Förra året var vi tvungna att skjuta fram beslutet eftersom vi behövde mer tid på oss. I år jobbar vi än så länge efter den plan vi har, säger Margaretha Olsson.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.