1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Publiken svek musikaliskt stark festival

Hölje Röck anno 2013 hade alla förutsättningar att bli en succé. Perfekt sommarväder i semestertid och ett musikaliskt startfält som borde få varenda hårdrockarnacke på milsvida avstånd att börja rycka. Dessutom schysst ljud, grillad korv och friterad banan. Men icke?
Olofström • Publicerad 29 juli 2013
Fyllde. The Scams var det första bandet som lyckades samla en så ansenlig skara åhörare att kravallstaketet framför scenen till slut ändå fick göra sitt jobb.
Fyllde. The Scams var det första bandet som lyckades samla en så ansenlig skara åhörare att kravallstaketet framför scenen till slut ändå fick göra sitt jobb.Foto: Johan Lenell
Foto: 

Nu ska naturligtvis inte de utspridda kluster av musik-älskare som under lördagen trots allt befann sig på Hölje Röck för att avnjuta rockmusik från såväl nationella storheter som The Scams och Bonafide som lokala dito så som Disagreement och Crossroad förringas. Inte heller arrangören. De var alla där. Njöt och hade roligt. I sina små grupper lite här och var på det nyklippta gräset i Holje Park. Som exempelvis Magnus Nilsson och Jennie Johansson och deras 4-årige son Rasmus.

– Det är ett tag sedan Sweden Rock så vi har lite abstinens. Behöver helt enkelt lite rockmusik. Och sen är det ju kul att kolla in lite mindre kända band, säger Jennie.

I ett annat hörn av den vida parken står två glada barndomsvänner och småpratar och klappar händerna. Pernilla Gustavsson och Simone Axelsson.

– Det här är en perfekt kväll för att umgås med min gode barndomsvän här i Olofström. Så som vi gjorde förr, säger Pernilla som numera bor i Göteborg.

Något speciellt band ska de inte se. De är här för att det bjuds på hårdrock. Och de därför får möjlighet att umgås som de gjorde förr, i sann rockanda, förklarar Simone.

På en filt i grässluttningen ner mot scenen ligger kultur- och fritidsnämndens ordförande Patrik Sjöstedt (S). Han har precis varit uppe på scenen och bjudit på lite spex och ett egenhändigt komponerat musikstycke. Ingen publiksuccé direkt. Men ett udda, och lite roligt, inslag.

– Jag tycker det är ett trevligt arrangemang. Är väl ingen inbiten hårdrockare men tycker det är kul med så många lokala band, säger han.

Och på scenen bjuder band efter band på frenesi, glädje och hårdnackad musik. Timme efter timme. Allt för ofta utan en enda person framme vid kravallstaketet. Och ibland med endast några få utspridda klungor av, förvisso glada, åhörare på Holjeparkens bänkar och gräs. Det får en att undra vad den där vilda, härliga gemenskapen som musikgenren så ofta förknippas med har tagit vägen? Tyvärr hjälper det inte att kravallstaketet får stå emot trycket från några fåtal dussin fans när huvudnumren för Hölje Röck 2013 börjar inta scenen framåt kvällningen. Det räcker inte. Banden, arrangörerna och fansen på plats är värda mer. Så många mer.

Önskar sig mer publik. Christoffer Henriksson Andersson, sångare i Disagreement var helnöjd med sin egen och bandets insats på Hölje Röck 2013. ”Det var bra ljud och vi hade våra fans här men visst hade man önskat lite mer publik”, säger han.

Röckarrangören är nöjd

Röckarrangören Cissi Hallström har knappt sovit när BLT ringer upp på söndagen för att höra om hennes intryck från gårdagen.

– Jag har knappt hunnit smälta kvällen. Men samtliga bakom arrangemanget är väldigt positiva, säger Cissi.

Hur många kom?

– Vi har inte räknat samman publiksiffrorna ännu men jag tippar att det kom 400 till 450 personer under kvällen. Det är klart att det hade kunnat komma fler. Men vi är nöjda.

Johan Lenell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.